۳۰ هزار سکه در حراج امروز فروش رفت (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) پیش‌بینی ۲۵۰ همت تسهیلات بانک کشاورزی برای متقاضیان + فیلم پلمب ۲ مشاور املاک در محدوده قاسم‌آباد مشهد (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) | پلمب ۱۱ بنگاه از ابتدای سال افزایش «حق مسکن» کارگران منتفی شد چرا تعداد پرواز‌های داخلی تهران-مشهد نسبت به گذشته نصف شده است؟ اندر فواید خاموشی صادرات مرغ از تمامی مرز‌ها بلامانع است مرور خاطره تلخ سال گذشته و افت ۲۰ هزار واحدی شاخص کل + نمای پایانی بازار (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) توصیه‌های بهداشتی دامپزشکی برای خرید گوشت مرغ + ویدئو جولان سکه طلا همچنان در کانال ۴۰ میلیون تومان | حباب سکه تخلیه نشد (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه‌گذاری خارجی در شهرک‌های صنعتی استان خراسان‌رضوی ساخت واحدهای مسکونی برای نیرو‌های مسلح کشور کلید خورد شرایط جدید فروش نقد و اقساطی خودرو پژو پارس + جدول (اردیبهشت ۱۴۰۳) فروش بلیت قطار در دست سه اپلیکیشن پایتخت‌نشین | بیکاری ۲ هزار اپراتور در سراسر کشور تجمع خانه‌های با رهن کمتر از ۱۰۰ میلیون در منطقه رسالت مشهد (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) به‌زودی صدور دسته‌چک منوط به ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان خواهد شد قیمت طلا، دلار، سکه و ارز دیجیتال در بازار امروز (دوشنبه، ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) اگر قصد خرید طلا دارید بخوانید | پیش‌بینی مهم از بازار طلا (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) آغاز یازدهمین جلسه حراج سکه طلا از ساعت ۱۲ امروز (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) تسویه دولت با فروشندگان طرح کالابرگ طی چهار روز آینده قیمت قطعی و علی الحساب خودرو‌های وارداتی در سامانه یکپارچه اعلام شد | چه کسانی می‌توانند ثبت نام کنند؟ قیمت محصولات سایپا و ایران‌خودرو در بازار امروز | دنا یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان شد (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) سالگرد روز سیاه بورس و فرار ۶۶ همتی حقیقی‌ها از بازار! ثبت نام جدید ایران خودرو بدون قرعه کشی با تحویل فوری + جزئیات (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) سقوط آزاد قیمت‌ها در بازار ارز در پی مخابره پیامی مهم از ریاض و بغداد به تهران (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) درباره افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار مشهد | صورت‌حساب گرانی گوشت منتشر شد + جدول
سرخط خبرها

استخراج رمزارز تأثیری در خاموشی‌ها ندارد

  • کد خبر: ۷۳۳۴۵
  • ۱۵ تير ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۷
استخراج رمزارز تأثیری در خاموشی‌ها ندارد
مدیر گروه انرژی مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: امسال، هم گرما و هم خشکسالی مزید بر علت شدند. از یک سو مصرف برق به دلیل گرما افزایش یافته و از سوی دیگر بدلیل خشکسالی، نیروگاههای برقابی دچار افت تولید شده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز، روح الله احمدی درباره مشکلات صنعت برق و خاموشی‌های اخیر که موجب به ستوه آمدن مردم و فعالان اقتصادی و صنایع شده، اظهار کرد: پیشینه این مشکلات به سال‌های قبل برمی گردد؛ ما در برنامه ششم توسعه برخی تکالیف را برای توسعه نیروگاهی و تولید برق دیده بودیم اما دولت مطابق برنامه این توسعه را انجام نداده است.

وی افزود: بر اساس برنامه ششم توسعه، هر سال باید ۵ هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های برق افزوده می‌شد و در انتهای سال ۱۴۰۰، ظرفیت نیروگاه‌های ما باید به ۱۰۰ هزار مگاوات می‌رسیدیم اما در حال حاضر ۸۵ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی داریم بنابراین ۱۵ هزار مگاوات عدم تحقق برنامه در بخش نیروگاهی را شاهد هستیم.

برق تجدیدپذیر به جای ۵ هزار مگاوات، کمتر از یکهزار مگاوات است

مدیر گروه انرژی مرکز پژوهش‌های مجلس یادآور شد: در بخش تجدیدپذیرها نیز طبق برنامه ششم توسعه باید ۵ درصد از کل ظرفیت تولید برق ما به انرژی‌های تجدیدپذیر یعنی معادل ۵ هزار مگاوات اختصاص می‌یافت اما در حال حاضر زیر هزار مگاوات و حدود ۸۰۰ تا ۹۰۰ مگاوات تولید برق از محل انرژی‌های تجدیدپذیر داریم.

این کارشناس صنعت برق با بیان اینکه ۱۹ هزار مگاوات باید به ظرفیت نیروگاه‌هایمان افزوده می‌شد که در حال حاضر این میزان برق محقق نشده است، گفت: این موضوع به عدم توسعه ظرفیت نیروگاهی برمیگردد که خود را در قالب خشکسالی و کم آبی نشان داده است.

استخراج رمزارز تأثیری در خاموشی‌ها ندارد / ‏‬از ظرفیت تولید عقب ماندیم

وی ادامه داد: در سال‌های گذشته ظرفیت نیروگاه‌های برق آبی ما که در مدار تولید بودند، ظرفیت قابل توجهی بود و بارندگی خوبی داشتیم و توانستیم از ظرفیت خوب نیروگاه‌های برق آبی استفاده کنیم اما امسال، هم گرما و هم خشکسالی مزید بر علت شدند. از یک سو مصرف برق به دلیل گرما افزایش یافته و از سوی دیگر بدلیلخشکسالی، نیروگاههای برقابی دچار افت تولید شده‌اند. البته عوامل دیگری مانند رمزارزها را دولت مطرح می‌کند که توانایی چندانی از ظرفیت برق ما نمی کاهد؛ اما به طور کلی افزایش مصرف به علت گرمای شدید و کاهش تولید در برق آبی‌ها به دلیل نبود بارندگی سبب شده‌اند تا توقف در توسعه نیروگاهی در سال‌های اخیر، به طور کامل خود را نشان دهد.

صنایع بزرگ به سمت خود تأمینی برق بروند

احمدی در خصوص راهکارهای کوتاه مدت برای جبران عقب ماندگی در توسعه ظرفیت نیروگاهی کشور گفت: باید ظرفیت نیروگاهی را به سرعت افزایش دهیم که یکی از تکنولوژی‌هایی که می‌توانیم برای این امر به کار ببریم، افزایش نیروگاه‌های تجدیدپذیر خورشیدی و بادی است که به سرعت می‌توانند در ظرف یکی دو سال این کمبود ظرفیت را جبران کرده و تا ۵ هزار مگاوات به توان تولید برق بیافزایند.

وی خاطرنشان کرد: صنایع هم باید از طریق خودتامینی، در افزایش ظرفیت تولید مشارکت کنند؛ خود تأمینی برق توسط صنایع باید به سمتی برود که علاوه بر اینکه برق را تأمین می‌کنند، حرارت صنایع به سمت سی اچ پی‌ها برود. منظور از نیروگاه‌های سی اچ پی، تولید برق با راندمان بالا و تولید حرارت پایین و تولید همزمان چند انرژی است.

نیروگاه‌های گازی به سیکل ترکیبی تبدیل شوند

مدیرگروه انرژی مرکز پژوهش‌های مجلس بیان کرد: برای بلندمدت هم باید توسعه ظرفیت نیروگاه‌های برق است؛ اما با توجه به اینکه در سال‌های اخیر تراز تولید و مصرف گازمان در حال منفی شدن است که در زمستان سال گذشته به شکل قطع گاز کارخانجات برای تأمین گاز شهری خود را نشان داد، باید از نیروگاه‌های گازی به سمت نیروگاه‌های سیکل ترکیبی حرکت کنیم.

وی تأکید کرد: ۱۵ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاه‌های گازی داریم که می‌توانند به نیروگاه‌های سیکل ترکیبی تبدیل شوند؛ با این کار یا نیازی به تأمین سوخت جدید نیست یا اگر سوخت جدیدی نیاز باشد، چندان قابل توجه نیست؛ چون در نیروگاه‌های سیکل ترکیبی، یک سیکل بخار به این نیروگاه‌ها افزوده شده و از محل هدررفت گرما، انرژی جدید تولید می‌شود این ظرفیت، ۷.۵ هزار مگاوات برق جدید بدون افزایش مصرف سوخت ایجاد می‌کند.

احمدی افزود: با این کار راندمان نیروگاه‌های ما افزایش می‌یابد و از راندمان ۳۰ تا ۳۵ درصدی نیروگاه‌های گازی به راندمان بالای ۴۵ درصدی در نیروگاه‌های سیکل ترکیبی دست می‌یابیم. در عین حال ۷ هزار و ۵۰۰ مگاوات دیگر به ظرفیت تولید برق افزوده می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه ۲۰ درصد برق دنیا از محل تجدیدپذیرها تولید می‌شود، درباره فاصله راندمان نیروگاه‌های ما با راندمان نیروگاه‌های برق کشورهای توسعه یافته گفت: متوسط راندمان نیروگاه‌های در وضعیت خوبی است اما اگر نیروگاه‌های گازی ما به سیکل ترکیبی تغییر یابند، می‌تواند در ارتقای صنعت نیروگاهی ما سهم قابل توجهی داشته باشد و مطمئناً در نُرم جهانی قرار می‌گیرد. ضمن اینکه ما از نظر دانش و تکنولوژی جهانی عقب نیستیم.

آمریکا و ژاپن هم خاموشی‌های گسترده‌ای داشتند

احمدی تصریح کرد: ما ۱۸ سال عدم خاموشی داشتیم که یک پیشرفت بزرگ برای ماست در حالی که آمریکا و ژاپن در همین ۱۸ سال خاموشی‌های گسترده‌ای داشتند و ضررهای زیادی به دلیل خاموشی‌ها تجربه کردند. این نشان دهنده قوی بودن صنعت نیروگاهی ماست و مشکل فعلی صرفاً عقب مانده از توسعه نیروگاه‌هاست.

 

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->